Viktminskning

Har du bestämt dig för att gå ner i vikt? Här listar vi populära bantningsmetoder och ger goda råd inför din viktminskning.

AtkinsmetodenAtkinsmetoden
Atkinsmetoden handlar om att äta sig lagom mätt på proteinrik men kolhydratsnål kost. Med Atkins diet går du ner i vikt utan att snåla på kalorierna.
BantningspillerBantningspiller
Bantningspiller – drömmen för många som kämpar med sin vikt. Förhoppningen att ett piller ska förändra en hel kroppsform har dock långt kvar tills det är en verklighet.
BantningstipsBantningstips
Genom att gå ner i vikt minskar du inte bara riskerna för hjärtsjukdomar och diabetes, du kommer också må mycket bättre. Läs våra bantningstips!
Behålla den nya viktenBehålla den nya vikten
Den stora utmaningen efter en viktminskning är att behålla den nya vikten. Det är extremt lätt att gå upp i vikt igen, och känna sig tvungen att återigen ta till en bantningsmetod.
FettförbränningFettförbränning
Alla dietister och motionsexperter talar om fettförbränning. Den är nyckeln till att få en långsiktig och hälsosam viktminskning till stånd.
GI-MetodenGI-Metoden
GI-metoden är en mycket effektiv diet som går ut på att välja bort kolhydrater. Minska i vikt genom att minimera kolhydraterna, inte fettintaget.
GI-ViktkollGI-Viktkoll
Som medlem på GI Viktkoll får du värdefull hjälp med de där extra, oönskade kilona. GI Viktkoll bygger sitt viktnedgångsprogram på GI-metoden.
Hitta rätt balansHitta rätt balans
Ett sunt liv bygger på en balans mellan mat, träning och välbefinnande. Bra hälsa handlar om att ta hand om sig själv och bry sig om sin kropp.
LCHF-metodenLCHF-metoden
LCHF-metoden är en populär svensk bantningsmetod som går ut på att hålla sig till kött, mejeriprodukter och grönsaker samt undvika kolhydrater och socker.
Montignac-metodenMontignac-metoden
Montignac-metoden bygger på att äta rätt typer av fetter och undvika kolhydrater. Däremot är antalet kalorier i en måltid inte särskilt intressant.
Motion vid viktminskningMotion vid viktminskning
Förutom att ge hjälp på vägen vid viktminskning genom en bättre fettförbränning och ett ökat energianvändande, ger motion också mer ork.
Motivation vid viktminskningMotivation vid viktminskning
För att lyckas med en bestående viktminskning och verkligen orka igenom en omläggning av kost- och motionsvanor gäller det att vara motiverad.
MåltidsersättningarMåltidsersättningar
Poängen med måltidsersättningar är att mätta, ge den näring som behövs, men ändå vara bra mycket mindre kaloririka än vanliga måltider.
South Beach-metodenSouth Beach-metoden
South Beach-metoden bygger på att äta naturliga fetter men undvika kolhydrater. Metoden har utvecklats av läkare och författaren Arthur Agatson från Miami Beach.
StenålderskostStenålderskost
Stenålderskost (Paleolitisk kost) är en välkänd metod för att banta. Man får dock offra lite av vardagslyxen för att efterfölja stenålderskost.
ViktväktarnaViktväktarna
Jean Nidetch grundade Viktväktarna efter att blivit tagen som gravid då hon inte var det. Det ledde till att hon besökte en dietist och fick hjälp med att gå ner i vikt.

Om viktminskning och bantning

När man ska banta är det viktigt att man innan bestämt sig 100% för att gå ner i vikt. Därför är det också viktigt att du hittar den bantningsmetod som passar dig bäst. Det finns idag en hel uppskö av mer eller mindre seriösa bantningsmetoder.

Bra kost och motion är nyckeln till viktminskning. Tro det eller ej, men man kan faktiskt gå ner i vikt och samtidigt äta gott. Vid bantning gör man oftast en förändring av sina kostvanor och tar viktminskningen långsamt i etapper. Vi på Fitness & Gymguiden önskar dig lycka till med din viktnedgång!

Gå ner i vikt

Bantningstips

Måltidsersättning Diet Shake
En helt ny och fantastiskt god måltidsersättning!
Pris: 219 kr

Karnitin

Carnitine FX
Aminosyran L-karnitin omvandlar fett till energi.
Pris: 139 kr

Fettförbränning

Burn
Öka fettförbränningen och minska sötsuget!
Pris: 269 kr