Viktväktarna

Jean Nidetch grundade Viktväktarna efter att blivit tagen som gravid då hon inte var det. Det ledde till att hon besökte en dietist och fick hjälp med att gå ner i vikt. Hos dietisten kände hon dock en avsaknad av förståelse, då alla som arbetade med att hjälpa de överviktiga själva var trådsmala.

Hon kom därför med idén om att samla alla överviktiga i närområdet för att tillsammans försöka gå ner i vikt. Många gillade idén och hemma i Jean Nidetch vardagsrum skapas en liten viktnedgångsklubb. Så småningom växte klubben och spreds. Tillslut blev den vad den är idag 40 år senare.

Viktväktarna
Hos Viktväktarna för du stöd med din viktminskning av andra medlemmar.

Baserad på vetenskapliga metoder

Viktväktarna är alltså en klubb vilken är till för att hjälpa människor att gå ner i vikt. Att gå ner i vikt i grupp anses vara enklare då medlemmarna kan söka stöd hos varandra. Det är dessutom enklare att anordna föreläsningar om hälsa och liknande. Som medlem i viktväktarna får du stöd av en konsulent, vilken själv gått ner i vikt med hjälp av programmet. Det ger en ökad förståelse för processen.

Programmet är baserat på vetenskapliga studier och bygger på fyra pelare vilka är: motion, motivation, möten och mat. För att inta rätt sorts mat finns ett poängsystem uppbyggt. Poängsystemet hjälper dig att välja mat som gör att du känner dig mätt och nöjd efter måltiden utan att känna frestelse till annat. Det tar också hänsyn till vilken mat som håller dig mätt längst o.s.v.

På möten ges det dels information, men du får också vägas tillsammans med din konsulent. Att gå på möten är en viktig del i processen och undersökningar visar att de som deltar i dessa möten lyckas bättre med att tappa sina extra kilon, skapa ett aktivare liv samt höja sin livskvalitet.

Viktväktarna Online

För de som inte har möjlighet att delta i mötena finns det dock en annan lösning med. Den heter Viktväktarna Online. Genom detta program kan du ändå följa kostprogrammet steg för steg samt få tillgång till massor av information, tips, recept och filmer, trots att du inte kan delta i aktiviteterna som anordnas.

Viktväktarnas viktnedgångstaktik är inte avsedd endast för viktnedgången i sig, utan jobbar också för att ändra livsstilen hos dess deltagare. Det för att undvika att deltagarna går upp allt igen efter det uppnådda målet. Att delta i Viktväktarna handlar inte bara om att bli smal, utan också om att börja förhålla sig till en hälsosam livsstil.

Gå ner i vikt

Bantningstips

Måltidsersättning Diet Shake
En helt ny och fantastiskt god måltidsersättning!
Pris: 219 kr

Karnitin

Carnitine FX
Aminosyran L-karnitin omvandlar fett till energi.
Pris: 139 kr

Fettförbränning

Burn
Öka fettförbränningen och minska sötsuget!
Pris: 269 kr