Vibrationsträning

Vid vibrationsträning står man på en vibrerande platta. Träningen sägs vara mycket effektiv och man behöver inte träna lika länge som vid vanligt träningspass på gym, oftast inte mer än 10 minuter.

Träningen får man genom musklerna drar ihop sig och sträcker ut sig av reflexerna från vibrationsplattan. De som vibrationstränar säger att det kittlas och skakar en del, men att det trots detta är en ganska behaglig träningsmetod. Dagen efter känns en behaglig och lite mör känsla i kroppen, det känns alltså att träningen givit något.

Vibrationsträning

Många träningsmöjligheter

Träning med vibrationsplatta lämpar sig bra för motionsträning, elitidrottare så väl som för rehabilitering. Med en vibrationsmaskin finns det bra möjligheter att anpassa träningen till specifika muskelgrupper. Tex kan man hålla i handtagen för att bara träna armarna, eller sänka vibrationerna och ligga på plattan för att få massage.

Effektiv träningsmetod

Många upplever att vibrationsträning ger bättre blodcirkulation, ökning av explosiv styrka, minskade celluliter och smärtlindring. På de flesta vibrationsplattor kan du själv ställa in amplituden och intensiteten av vibrationerna.

Det finns flera olika modeller och märken av vibationsplattor och träningen kan utföras hemma så väl som på gym. Några av de mest välkända märkerna är Power-Plate, StarPlate och ProPlate och vibrationsmaskinerna varierar ganska mycket i pris.

Bor man i en lyhörd lägenhet så ska man vara medveten om att en vibrationsträning med vibrationsplatta skakar ganska rejält och man riskerar därmed att störa grannarna.

Träning & motion

Vibrationsplattor

Abilica Spin Abilica Vibro
Träna hela kroppen på 10-15 minuter.
Pris: 2995 kr

Live Spinningbike

Abilica Vibro Medio
Kraftigare motor och större valmöjligheter.
Pris: 4995 kr


Bra kosttillskott

Max NRG Max NRG
Energidryck som tar din träning till en helt ny nivå!
Pris: 169 kr

Gigant Pro Mass

Gigant Pro Mass
Bygg muskelmassa utan att öka i kroppsfett.
Pris: 349 kr

Anabolic Protein

Anabolic Protein
Perfekt allroundprotein för maximal muskeltillväxt.
Pris: 298 kr