Stenålderskost

Stenålderskost är välkänd metod för att banta. Många kallar denna bantningsmetod för stenålderskost, men i fackspråk omnämns denna metod som Paleolitisk kost.

Banta med Paleolitisk kost

Om man tänker sig in i hur det var under stenåldern och vilken mat det fanns att få tag på, så är det enkelt att greppa denna bantningsmetod. Man ska undvika höga halter av salt, livsmedel som innehåller animaliska fetter, socker som är raffinerad, mjölkprodukter så som ost, smör, grädde, samt spannmål. Maten varierade säkert beroende på vart man befann sig samt vilken årstid man befann sig i, vilket är något man bör ha i åtanke om man använder sig av stenålderskost.

Stenålderskost

Under stenålderstiden fanns givetvis inte många av folksjukdomarna som vi drabbas av idag. Åderförkalkning, hjärtkärlsjukdomar, hjärtinfarkter, diabetes, fettma är vanligt förekommande idag, men inte under stenåldern. Sen kommer man inte ifrån att folk förflyttade sig mer och rörde sig mer under stenåldern genom egen motorik, vilket sköts med hjälp av transportmedel idag. Råkost och mer motion så är man på rätt väg för att banta med stenåldersmetoden, och på rätt väg mot en sundare livsstil.

Hur går man ner i vikt med stenålderskost?

Man får offra mycket av vardagslyxen för att efterfölja stenålderskost. Bäst är att man försöker identifiera i-landsproblemen som vi har idag och varför vi har dem. Förutom de livsmedel som omnämndes i stycket ovanför så ska man tänka på att olika matfetter, socker, snabba måltider, smakförstärkare, lightprodukter samt övriga kemikalier i livsmedel fanns inte under stenåldern och bör därför undvikas totalt. Inte heller fanns det spannmål i stor utsträckning samt mjölkprodukter, varför även dessa livsmedel ska noga väljas ut i sin konsumktion. Istället kan man ersätta detta med andra näringsfulla livsmedel så som fullkornsberikade produkter samt magra mjölkprodukter.

Rotfrukter, kött, vilt, fisk, skaldjur, ägg, nötter, bär, frukt, sallader samt grönsaker bör varieras efter säsong och tillgänglighet. Håller man sig till dessa livsmedlesgrupper och undviker många av dagens tillsattser och snabbtillagningshjälpmedel, då är men på väg till en sund livstill genom att banta med stenålderskost. Ät lagom mycket, ät regelbundet, ät i gott sällskap och se till att få igång fettet i kroppen så att det förbränns genom olika typer av aktivitetet och motionera regelbundet.

Ät som en fattig, lev som en kung!

Gå ner i vikt

Bantningstips

Måltidsersättning Diet Shake
En helt ny och fantastiskt god måltidsersättning!
Pris: 219 kr

Karnitin

Carnitine FX
Aminosyran L-karnitin omvandlar fett till energi.
Pris: 139 kr

Fettförbränning

Burn
Öka fettförbränningen och minska sötsuget!
Pris: 269 kr