Behålla den nya vikten

Målet med en diet är uppnått och vågen alternativt måttbandet visar just de tal som du hoppats och önskats. Det är nu den verkliga resan börjar. Det gäller att behålla vikten. Sunda kostvanor, regelbunden motion och fortsatt motivation är grunden för att lyckas.

Den stora utmaningen efter en viktminskning är att behålla den nya vikten. Det är extremt lätt att gå upp i vikt igen, och känna sig tvungen att återigen ta till en bantningsmetod. Nya kostvanor och nya motionsvanor är en förutsättning för att lyckas. Det finns inga genvägar att ta till som håller i längden.

Behålla vikten efter viktminskning
Dags att njuta av det nya livet och behålla motivationen!

Välja rätt metod

En bra viktminskningsmetod är en metod som ger nya, sunda vanor för framtiden. Den ger en lagom stor viktminskning över en längre tid och erbjuder en sund kosthållning som kan behållas när idealvikten träder in. En bra metod är också en metod som ger mättnad, energi och som går att leva med.

Viktminskningsmetoder som lovar mycket och som verkar för bra för att vara sanna, brukar också vara precis det – för bra för att vara sanna. Svält och kortsiktiga lösningar ger sällan ett långsiktigt resultat. Istället skapar de en obalans i kroppen och kan ge svårigheter när målet väl är uppnått. Se istället nedgången i vikt som en långsiktig strategi för ett hälsosammare liv.

Omläggning av kost och motion

Det enda som fungerar för den person som vill behålla sin vikt är just att ha goda kostvanor, äta rätt mängd och inte minst att motionera. Balansen däremellan är det som gör tricket. Med nya vanor kan balansen bibehållas. Det är när en person trillar tillbaka i sitt gamla mönster, som allt arbete som viktminskningen har inneburit går förlorad. Är det värt det? Troligen inte och kroppen tar stryk av att vikten går upp och ner som en jojo. Ta hellre hjälp att skapa sunda vanor.

Se det långsiktigt

En person som ser viktminskningen som ett längre projekt och en eventuell bantning som en start på nya och hälsosamma vanor har långt större möjligheter att lyckas än en person som bantar hysteriskt för att komma i baddräkten på resan som ligger tre veckor fram. Den senare personen kan råka ut för jojo-effekten, det vill säga drastiska viktminskningar följda av lika stora viktuppgångar igen. Jojo-effekten tär på självförtroendet och ger en känsla av misslyckande, vilket i sin tur gör livet än svårare. För att inte tala om chansen att lyckas med en diet. Det blir till slut nästan omöjligt.

Njut av allt du lyckats med

När idealvikten är på plats, är det till att njuta av de nya möjligheter som detta ger. Nu går det att använda de härliga kläderna, och tänk på att det är värt att kunna fortsätta göra det även i framtiden. Tänk på den förbättrade hälsan, hur skönt det är att känna sig pigg och fräsch. Befäst de nya vanorna vad gäller kost och motion, gärna hos hela familjen. Fortsätt belöna dig själv så att känslan inte försvinner även när vikten inte längre minskar. Njut av livet varje dag. Det gör susen.

Gå ner i vikt

Bantningstips

Måltidsersättning Diet Shake
En helt ny och fantastiskt god måltidsersättning!
Pris: 219 kr

Karnitin

Carnitine FX
Aminosyran L-karnitin omvandlar fett till energi.
Pris: 139 kr

Fettförbränning

Burn
Öka fettförbränningen och minska sötsuget!
Pris: 269 kr