Bantningstips

Genom att gå ner i vikt minskar du inte bara riskerna för hjärtsjukdomar och diabetes, du kommer också må mycket bättre! Många går ner i vikt, men lika snabbt upp igen.

För att lyckas hålla vikten krävs det ofta att man radikalt ändrar sina kostvanor. Dessa bantningstips kan hjälpa dig i rätt riktning när du bestämt dig för att gå ner i vikt.

Bantningstips
För att gå ner i vikt krävs disciplin och målvedvetenhet.


 1. Börja träna. Det förbränner de fetter och kalorier som lagrats i kroppen. Träna lagom, går du ut för hårt till en början finns risken för att du tröttnar snabbt.
 2. Minska på kalorierna i din dagliga kost. Utan ett minskad kaloriintag kan det bli svårt att nå din önskade vikt.
 3. Ät mat som är rik på vitaminer och mineraler. Mer frukt och grönsaker i kosten både smakar och gör gott.
 4. Minska intaget och fett och kolesterol. Håll dig borta från snabbmat och fet friterad mat.
 5. Skriv ner vad du äter. Om du inte lyckades följa förra veckans menu, skriv då en ny meny som passar just dig bättre. Genom att föra dagbok över vad du äter kan du enklare och överskådligare följa din viktminskning.
 6. Håll dig borta från osunda godsaker så som choklad, lösgodis och chips.
 7. Försök minnas dig själv när du var smalare. Titta på fotografier från förr och intala dig själv att 'jag har styrkan och motivationen att åter igen nå dit'.
 8. Än mindre portioner och ändra din metala inställning till mat. Övertala dig själv att även om maten är supergod så ska du bara äta dig lagom mätt, inte proppmätt.
 9. Ta som vana att dricka ett glas vatten inför varje måltid. Vattnet gör att du känner en lätt mättnadskänsla, vilket gör att du äter mindre.
 10. Ha inte som mål att alltid äta upp allt på tallriken, var istället nöjd när du känner dig lagom mätt.
 11. Undvik maträtter och desserter som innehåller för mycket socker. Tänk på att läskedrycer innehåller mängder av kalorier, så varför inte ta ett glas friskt citronvatten till maten istället?
 12. Acceptera automatiskt inte att man blir överviktig med åren. Många överviktiga blir det inte av åldern utan just för att de äter fel och rör för lite på sig.
 13. Bryt dig loss från dåliga vanor. Berätta för dina vänner och bekanta om dina nya mål. När man går ner i vikt är det guld värt om man kan bli peppad och få stöd av andra.
 14. Köp nya kläder när du gått ner i vikt. Behåll inte kläder i två storlekar just utifall att du skulle gå upp i vikt igen. Varför skulle du låta dig gå upp i vikt nu när du kämpat så hårt?

Gå ner i vikt

Bantningstips

Måltidsersättning Diet Shake
En helt ny och fantastiskt god måltidsersättning!
Pris: 219 kr

Karnitin

Carnitine FX
Aminosyran L-karnitin omvandlar fett till energi.
Pris: 139 kr

Fettförbränning

Burn
Öka fettförbränningen och minska sötsuget!
Pris: 269 kr